AVV

Wil je je ook inzetten om te voorkomen dat je helemaal niets overhoudt van de mooie pensioenbeloftes die je krijgt, dan kun je je ook aansluiten bij AVV, dat speciaal voor dit doel is opgericht door Martin Pikaart en anderen. AVV komt op voor generaties die bij ongewijzigd beleid de dupe worden van het naderende pensioendrama.

Andere boeken van de auteur:

Wanbeleid

Archief



Nieuwsbrief

Boek: De Pensioen Mythe

De pensioenmythe beschrijft waarom het Nederlandse pensioenstelsel, alom geprezen als ‘het beste ter wereld’, bij ongewijzigd beleid ten dode is opgeschreven. Nu de babyboomgeneratie met pensioen gaat, verandert menig pensioenfonds van een spaarpot in een uitkeringsverstrekker.

De fondsen hebben te veel beloofd en te weinig premie geïnd, maar durven de groeiende tekorten niet onder ogen te zien. In plaats daarvan claimen ze dat ze nog jarenlang hoge rendementen zullen halen. Pensioenfondsen veranderen zodoende in Titanics die wegzinken terwijl het orkest vrolijk doorspeelt. Er is nog redding mogelijk, maar dan moet wel nú het roer om. Zo niet, dan vinden de dertigers en veertigers van nu de hond in de pot.

Martin Pikaart beschrijft helder en onderbouwd hoe het zo gekomen is, en doet bovendien een voorstel voor een makkelijk realiseerbaar nieuw, eerlijk stelsel.